top of page

01/

Thema's

 • kinderen, jongeren en volwassenen

 • opvoedingsvragen: begrenzen, verbindende communicatie, autonomie, gedragsmoeilijkheden, slaapproblemen, ...

 • mensen met een beperking: begeleiding en ondersteuning bij een verstandelijke en/of motorische beperking; gedrag en emotionele stoornissen

 • auticoaching: specifieke vragen rond autisme en de aanpak hiervan

 • studiecoaching: planning, organisatie, leerstijlen, eindwerkbegeleiding

02/

Beschikbaarheid

 • woensdag of zaterdag

 • of na afspraak

03/

Contact

 •  0471/ 54 22 96

04/

Tarieven

 • sessie van 1u (gesprek 50 minuten)

  • 70 euro

  • terugbetaling mutualiteit mogelijk

 • studiecoachsessie: 50 euro per uur  

stephanie meerman
Klinisch orthopedagoog

Mijn loopbaan begon ik als orthopedagoge en verantwoordelijke binnen vzw Schoonderhage, een organisatie voor volwassenen met verstandelijke beperking en bijkomende uitdagingen (ASS, GES, ADHD,…), dit gedurende 8 jaar. Hiernaast deed ik PAB-assistentie en verschillend vrijwilligerswerk in jeugdverenigingen.

Met deze ervaringen in mijn rugzak, zette ik nadien de stap naar het onderwijs om toekomstige persoons- en/of leefgroepbegeleiders in het werkveld klaar te stomen. Ik was ook leerkracht orthopedagogiek en stagebegeleidster in 3e graad Jeugd- en Gehandicaptenzorg en Leefgroepenwerking. Tot op heden ben ik actief in het onderwijs als kwaliteit- en zorgcoördinator.

De individuele ondersteuning van jongeren die zoekende zijn in hun ontwikkeling op persoonlijk als studievlak, in samenwerking met de ouders als met het team, vormen tevens een deel van mijn takenpakket.

Door zowel mijn open houding als mijn betrokkenheid naar elke jongere als individu, slagen zij erin zichzelf als persoon verder te ontwikkelen.

 

‘Iedereen is een ster en schittert op zijn eigen manier’

De gedachte dat iedereen talenten heeft, is het vertrekpunt van mijn begeleidingsstijl. Wanneer we het even niet meer zien zitten, vergeten we snel waar we goed in zijn, zien we onze unieke vaardigheden en talenten niet meer. Echter schuilt net hier vaak de oplossing van bepaalde hindernissen, en het begin van verdere groei. Vanuit de visie van Gentle Teaching vind ik veiligheid en geborgenheid belangrijk als basis om in een vertrouwenssfeer te werken. Tevens verdiep ik me verder in oplossingsgerichte therapie om mijn begeleidingsstijl nog meer kracht te bieden. Ik wil namelijk jouw ‘compagnon – en – route’ zijn om samen jouw talenten boven te halen om uitdagingen te overwinnen.

 

Met welke vragen kan je bij mij terecht?

Heb je het gevoel dat vanuit jouw denken de maatschappij heel complex en ongestructureerd is? Zoek je advies en/of praktische handvaten om je zelfredzaamheid te bevorderen? Als auti-coach wil ik de wereld rondom jou begrijpbaar maken en samen zoeken naar structurele handvatten.

Zorgt jouw beperking voor heel wat hindernissen in je dagelijkse leven of  voor integratie in onze maatschappij? Als orthopedagoge wil ik jou vergezellen in je zoektocht hoe deze hindernissen te overbruggen.

Of heb je als student geen idee hoe je een goede studieplanning opstelt?

Ben je op zoek naar een gepaste studiemethode? Dan kan je zeker bij mij terecht voor studiebegeleiding op jouw maat.

Ben je ook op zoek naar jezelf, weet je soms niet goed hoe je iets kan aanpakken, voel je je soms alleen, … dan bied ik tevens een luisterend oor.

Daarnaast wil ik eveneens ouders, samen met hun kind(eren) en jongeren, al dan niet met een beperking, bijstaan bij de ups en downs in het opvoedingsproces en hun zoektocht naar ‘good enough’ ouderschap.

Herken je je situatie niet in het bovenstaande, zit je met andere vragen en wil je graag een gesprek? Twijfel dan niet om mij te contacteren, samen zoeken we wat mogelijk is in een eerste kennismakingsgesprek.

Ik ben erkend bij FOD Volksgezondheid (visumnummer: 348943).

Neem contact op met Stephanie

contact.JPG
bottom of page