top of page

Lichaamsgerichte ontspanningssessies met Livia Hallynck, MSc.

 

 • Zachte yoga oefeningen

 • Begeleide meditatie

 • Ademhalingsoefeningen

 • Visualisatie oefeningen

 • Fantasie- en focusoefeningen

 • Ontspanningsoefeningen

 • Relaxatietraining

 • Zelfmassage

 • Mindfulness

 

Yoga- & relaxatie

Wekelijks worden er groepssessies yoga & relaxatie in het kader van lichaamsgerichte (psychomotorische) therapie georganiseerd.

De yogavorm die in de GezondheidsPraktijk Wetteren (GPW) wordt beoefend is hatha yoga – Deze vorm van yoga wordt vaak in het Westen gebruikt als populair middel om te onthaasten of stress te verminderen.

Doelstelling

Diepe ontspanning die de geest rustiger maakt en het lichaam relaxeert. Lichaamsbewustwording. Te veel aan stress wegnemen.

Andere algemene positieve effecten van yoga

Zelfrealisatie, versterken van de persoonlijkheid, zelfbeheersing, zelfdiscipline, verhoogd zelfbewustzijn, een goede houding, zelfvertrouwen en respect voor onszelf en de anderen. Positief effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen. Er treedt in het een algemene versoepeling van het lichaam op en bevordert de gezondheid en het welbevinden.

Wat houden de ontspanningssessies in?

Relaxatietherapie richt zich op het verlichten van stress gerelateerde klachten. Omdat de stress aan de basis ligt van heel wat mentale en lichamelijke problemen, heeft relaxatietherapie bij heel wat klachten positieve effecten.

relaxatietherapie kan baat hebben bij diverse lichamelijke problemen, zoals bijvoorbeeld hyperventilatievermoeidheid, maag –en darmklachten, hartkloppingen of zelfs huidaandoeningen zoals eczeem. Net zo goed is relaxatietherapie geschikt om mentale problemen aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan angst of paniekaanvallenfaalangstPTSS (na trauma’s), agressiebeheersing, of slaapproblemen. Relaxatietherapie kan bovendien ook een goede hulp zijn bij het herstel van een burn-out.

Er worden ontspanningstechnieken aangeleerd om tijdens de sessies en thuis mee aan de slag te gaan:

 • Progressieve relaxatie volgens Jacobson en toegepaste relaxatie volgens Öst

 • Autogene training volgens Schültz

 • Biofeedback

 • Relaxatierespons oproepen

 • Technieken uit mindfullness

 • Elementen uit lichaamsgerichte psychotherapie van Calsius

 • Yoga-oefeningen

 • Focussen volgens Gendlin

 • Ademhalingsoefeningen

 

Evalueren/effect nagaan

Stress kan worden gemeten via Visuele Analoge Schalen van 0-10. We gaan in sommige sessies ook de hartslag en ademhalingsfrequentie meten om zo naast de ervaring biofeedback ook concrete handvaten aan te reiken om thuis zelf de evaluatie te maken indien gewenst.

De sessies bestaan uit een voorbespreking, een meting van stress via zelfrapportageschaal, een opwarming van de gewrichten, ademhalingsoefeningen (pranayama’s), zachte bewegingen (asana’s), diepe relaxatie of meditatie (dhyan of yoga nidra) en een nabespreking (vrijblijvende deelname).

De sessies zijn toegankelijk voor jong en oud.

We vragen discretie van de deelnemers t.a.v. elkaar.

Tijdens het beoefenen van hàtha yoga leert men aanvaarden wat zich aandient. Gevoelens en emoties, gedachten, geluiden,.. probeert men toe te staan, zonder deze te veroordelen of te verdringen. We proberen ons lichaam, de ruimte rondom ons te ervaren op een intense voelende manier. De ervaring van dit ogenblik, niet de gebeurtenissen uit het verleden of de gedachten over de toekomst, maar wel het hier en nu, wordt als belangrijk beschouwd. We proberen telkens met een hernieuwde aandacht ons te concentreren op wat zich aandient. Als we even merken dat we zijn afgedwaald door een gedachte, een geluid of een gevoel, worden we niet kwaad op onszelf, of ongeduldig. We proberen gewoon nota te nemen van het feit dat we ‘even weg’ waren. We proberen dan, in alle rust, terug te keren naar het hier en nu, en met hernieuwde aandacht ons te concentreren op hetgeen we mee bezig zijn. Merk je dat er bepaalde gevoelens zijn die onprettig zijn, probeer deze niet te verdringen of tegen te houden. Neem er gewoon nota van en laat deze zijn. We proberen om alles te accepteren wat er zich aandient. Er wordt een gezonde fysiek & mentaal evenwichtige manier van leven nagestreefd.

Regelmatige beoefening, motivatie en geduld zijn sleutels tot succes!

Heb je nog vragen of nood aan extra informatie? Stuur dan zeker een berichtje .

 

Prijzen

Privéles yoga 50€

enkele sessie / 1 : 1 begeleiding / 60 min.

Investering €230 /5 sessies

Privétraject yoga+relaxatie

Afgestemd op jou / vijf sessies / diepgaand gesprek vooraf / 1 : 1 begeleiding / 60 min. per sessie

Investering €80

Groepsessies yoga & relaxatie gespreid over 5 weken

maximum 8 deelnemers per groep.

Zie planning hieronder voor de exacte data en uren

Ik ben enthousiast om je te ontmoeten en je te begeleiden. Ben jij klaar voor ontspannen me-time? Dan ben je van harte welkom.

 • De sessies gaan door op vrijdagavond van 19.30u tot 20.30u op volgende data:

 

           Reeks 1: 22, 29 april, 6, 13 en 20 mei 2022

              of

           Reeks 2: 27 mei, 3, 10, 17 juni en 1 juli 2022

De yoga- & relaxatiesessies gaan door in kleine groep om een aangename sfeer te creëren & om een goede begeleiding te kunnen verzekeren. Reservatie vooraf is daarom verplicht.

Stuur een berichtje op 0472438037 of mail naar livia.gpw@gmail.com.

Locatie: Scheldedreef 5, 9230 Wetteren.

bottom of page