01/

Thema's

 • omgaan met faalangst

 • vergroot je zelfvertrouwen

 • omgaan met verdriet

 • pesten is laf

 • samen sterk bij scheiding

 • burn-out bij kinderen/jongeren/volwassenen

02/

Beschikbaarheid

 • zaterdagvoormiddag

 • na afspraak

03/

Contact

 • 0486 46 25 69

04/

Tarieven

 • coaching van 1 uur 

  • 50 euro​

Maaike Clauwaert
KinDercoach
stress- en burn-outcoach

Ik ben Maaike, een jonge mama met een groot hart voor kinderen. Ik werk al 13 jaar als opvoedster in mijn kinderopvang. Daarnaast schoolde ik mezelf bij tot kinder-, jongeren-, en oudercoach. De passie voor het creatief coachen, relaxatie en meditatie bij kinderen leidde mij naar problematieken zoals stress en burn-out. Sinds kort mag ik mezelf ook erkend stress- en burn-outcoach noemen.

 

Kinder- en jongerencoach

 

Kinderen kunnen thuis of op school te maken krijgen met problemen en zorgen waar ze zich soms geen raad mee weten. Dit kan zich uiten in soms moeilijk verstaanbaar gedrag, slaapproblemen, woede, angst, ...

Een kindercoach kan hierbij hulp bieden doordat er wordt ingespeeld op de noden van het kind en zijn omgeving. Ik werk samen met het kind. Samen gaan we op zoek naar oplossingen.

Dit kan via gesprekken, creatieve opdrachten, spel en relaxatie.

Oudercoach

Opvoeden is topsport!

Opvoeden is lang niet altijd even gemakkelijk. Hoe graag we onze kinderen ook zien en hoe hard we ook ons best doen, het ouderschap loopt niet altijd van een leien dakje.

Als ouder voel je je soms machteloos, verdrietig of eenzaam. Je begint te twijfelen aan jezelf. Onzekerheid hoort af en toe bij het ouderschap. Je leert jezelf plots op een andere manier kennen.

Probeer erover te praten. Het heeft geen zin om als ouder steeds verder te ploeteren. Jij bent namelijk de motor van het gezin. Het is dus belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Als oudercoach help ik je om terug rust in jezelf te vinden en hoe je opnieuw positief binnen jouw gezin kan staan.

 

Stress- en burn-outcoach

Het niet (h)erkennen van overmatige stress, is het grootste gevaar voor het ontwikkelen van overspannenheid en burn-out.

Doorgaans reageren mensen verschillend op stress. Bij de één zullen de klachten eerder psychisch zijn. Bij de ander kan het zich uiten in lichamelijke klachten. Gebeurt er iets ingrijpend (je baan verliezen of een relatiebreuk) of sta je gedurende langere tijd onder druk (door te veel werk, spanningen of geldgebrek) dan kan de stress leiden tot overbelasting en uitputting. In het ergste geval mondt dat uit in overspannenheid of burn-out. 

Pas als je begrijpt en accepteert dat je een burn-out hebt, kan je geleidelijk ontspannen. Nadenken en praten over de oorzaken van de burn-out helpen hierbij. We zetten samen de oorzaken van spanningen en stress op een rijtje. We zoeken oplossingen en leren hoe je in de toekomst met deze spanningen kan omgaan.

Neem contact op met Maaike

contact.JPG