top of page

01/

Thema's

 • volwassenen, jongeren en kinderen

 • zelfbeeld

 • faalangst

 • rouw en verlies

 • energiegevers en vreters

02/

Beschikbaarheid

 • dinsdagvoormiddag, donderdag

 • of na afspraak

03/

Contact

 •  0471/04 80 36

04/

Tarieven

 • sessie van 1 uur

  • 55 euro

Dina vierendeel
Creatief therapeut

Het beeld schenkt leven aan het verhaal, dat op zijn beurt leven schenkt aan het beeld.

– Alberto Manguel –

 

Heb je even geen woorden meer? Kan je het niet met woorden zeggen? Ben je iemand die het moeilijk vindt om over je problemen, emoties te praten? Ben je onzeker?

Of heb je iets meegemaakt waar je je erg om schaamt?

Of ben je net een spraakwaterval die zichzelf verliest in altijd maar praten?

Don’t shoot what it looks like, shoot what it feels like. 

– David Alan Harvey –

Met creatieve beeldende therapie gaan we aan de slag met verf, klei, collages, songteksten en fotografie.

Bijvoorbeeld met storytelling kan je door behulp van foto’s, je eigen verhaal gaan vertellen, het letterlijk in beeld brengen. Zo geef jij jouw kijk op de dingen weer, want soms heb je gewoon geen woorden meer en heb je even een extern hulpmiddel nodig om jouw verhaal te kunnen brengen. Door nadien zelf te gaan fotograferen, kan je ook tot rust komen, je leert in je verhaal te duiken, maar je leert er ook afstand van te nemen. Dit doen je dan ook letterlijk en figuurlijk. Even van op een afstand de foto’s bekijken, net zoals in een tentoonstelling.

Zo kan je een moeilijke waarheid eerst letterlijk zichtbaar maken  en wie weet nadien zelf bespreekbaar. De foto kan ook een spiegel worden, een tool voor persoonlijke groei en een verbinding met je kern. Helemaal tot diep in je ziel.

Alle tools kunnen je helpen om jouw verhaal stap voor stap in beeld te brengen. Het is een ervaringsgerichte therapie met telkens creatieve sessies op maat.

Ben je bang dat je niet kan tekenen of creatieve bent? Geen nood, iedereen heeft iets creatief in zich, we focussen ons op jouw verhaal en streven niet naar perfectie. 

 

Ik ben een luisterend oor, zonder oordeel. Vanuit het authentieke, begrip en vertrouwen ben ik jouw compagnon de route, die naast je staat bij het verkrijgen van nieuwe inzichten. 

I am not what happened to me, I am what I choose to become.

Zelf specialiseer ik me in zelfbeeld, zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling. Dit met de focus op wat er reeds is om kracht uit te halen, in de verf te zetten.

dina 2.PNG

Als tiener heb ik de kracht van fotografie kunnen ontdekken. Ik besloot dan ook dit vier jaar te gaan studeren. Naast de passie voor fotografie en het creatieve, heb ik ook een passie voor mensen. Ik schoolde me dan ook bewust bij in de 4 jaar durende opleiding creatieve therapie - beeldende.

De voorbije jaren heb ik mezelf bijgeschoold in Italië en een cursus over therapeutische fotografie gevolgd. We kregen onder meer les van de Canadese psychologe Judy Weiser.

Dankbaar groeide mij verhaal verder en ontwikkelde ik samen met collega Mark Luyten de workshop persoonlijke groei door foto's en ben ik gastdocente aan de Plantyn hogeschool in Antwerpen.

Neem contact op met Dina

contact.JPG
bottom of page